TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Sobotní Basel.

24. září 2022 Basel 2022
Sobotní Basel.

Druhý den turnaje se nesl v tradičním švýcarském duchu dobře zvládnuté organizace. Zápasy hrané bez časového limitu sice občas ztrácejí tempo, ale na rozvrh to nemá žádný vliv. My máme vlastně dvojzápas, to jest dvě utkání těsně za sebou. V prvním nastupujeme proti dosavadnímu leadrovi skupiny - týmu Schwaller. Nedaří se nám navázat na včerejší zlepšený výkon a prohráváme 3 : 5. Tím se naše šance na postup ze skupiny tenčí. V navazujícím duelu jasně porážíme polské reprezentantky 8 : 2. To sice znamená druhé místo ve skupině a server WCT nás uvádí na sedmém, tedy postupovém místě, ale protože baselský systém jej jiný než tradiční, končíme v pořadí níže a po čtyřech zápasech pro nás turnaj končí.


Jako vždy výtečný sportovní podnik, plný top evropských týmů, okořeněný účastí Japonek. Takový byl letošní Women´s Masters Basel.


foto ze zápasu s týmem Schwaller - složitá situace

 

«»

↑ nahoru

Zase už se hraje. Ženy jsou v Baselu.

23. září 2022 Basel 2022
Zase už se hraje. Ženy jsou v Baselu.

Trochu nenápadně, s mírným zpožděním, začala curlingová sezóna 2022/2023. Zdánlivě méně významná, protože olympiáda není za rohem. Mezinárodně nás zajímá jakým směrem se bude vyvíjet podivné rozhodnutí WCF ohledně donominování Maďarek a Španělů do A skupiny ME. Vzhledem k tomu, že se nebude hrát kvalifikace o účast na MS jedná se o problematický  administrativní zásah do systému postupu na mistrovství světa. České ženy vyrazily do světa a účastní se mezinárodního turnaje okruhu WCT ve švýcarském Baselu. Pětice hráček - Alžběta Zelingrová (Baudyšová), Klára Svatoňová, Míša Baudyšová, Aneta Müllernová a Lenka Hronová spolu s koučem Karlem Kubeškou dorazila do místa konání ve čtvrtek večer a ocenila skvělou kvalitu ubytování. V pátek dopoledne byly soupeřem Skotky (skipka Farmer). Led v místní hale tvoři spolu s kameny celek, který je diametrálně odlišný od toho, co známe z Prahy. Swing čtyři a půl stopy, late finish - to jest výrazné dotočení kamene v závěru trajektorie, příjemná rychlost mezi 13,6 a 14,5 vteřiny. Navíc stejná kvalita ledu po celé šířce dráhy umožňující kreativní přístup ke hře. My jsme se s tím poněkud prali a potřebovali jsme trochu času na to, abychom si zvykli. Utkání se Skotkami na to nestačilo, a tak jsme po prohře provedli analýzu stavu a se zvýšenou sebedůvěrou jsme nastoupili proti tradičnímu rivalovi - Němkám (skipka Jentsch). Po sedmi endech a vedení o sedm bodů nám Němky podaly ruce a my tedy máme po prvním dnu bilanci jedna - jedna. 


foto: složitá situace v pátém endu, ve kterém jsme nakonec uhráli trojku.

 

«»

↑ nahoru