TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Náročný den č. 2. Zase tři zápasy.

11. ledna 2020 Bern 2020
Náročný den č. 2. Zase tři zápasy.

Chvála Bohu, dnes alespoň nikoli od osmi, ale od jedenácti. Na tanečním pořádku jsme měli napsaný švýcarský tým Schlachter. V polovině utkání jsme vedli pět dva a celkem solidním výkonem jsme drželi konec zápasu pod kontrolou. S napětím jsme čekali kdo nás potká na další cestě turnajovým pavoukem. Žádný neznámý exotický soupeř nás však v zápase od 17,00 nečekal. Zase Němky a pořád ty samé. Skip Jentschová. Sice už jsme někde avizovali, že si výhru nad tímto týmem šetříme až na mistrovství světa, ale to je z naší strany jenom bluff. Pustili jsme se do nich zostra a po třech endech jsme vedli 5 : 1. Drželi jsme dobrou výkonnost i dál, i včetně úspěšných měření (viz foto). Výsledkem bylo podání rukou po šesti endech. Příjemně nám díky tomu zbyl čas na sponzorskou večeři. Za necelou hodinu máme na dráze číslo dvě čínský tým Yu Han. Letos poprvé asijské soupeřky. Po půlce jsme na tom byli stejně, 2 : 2. Pátý end byl blank a v šestém jsme po dobrém vývoji dostali trochu nešťastnou dvojku. V sedmém jsme měli kámen na trojku, ale cinkli jsme si o guard. Čína už si dokázala závěr pohlídat a my jsme tím pádem uzavřeli svoje účinkování v Bernu těsně před čtvrtfinále.

 

«»

↑ nahoru

Náročný den. Tři zápasy.

10. ledna 2020 Bern 2020
Náročný den. Tři zápasy.

Začali jsme snídaní v 6,50. A pak už vzhůru do haly (viz foto) na avizovaného soupeře. S týmem Německa jsme si vytvořili slibné šance, ale nedokázali jsme je vytěžit. Na skóre to příliš bohatý duel nebyl. Celkem vyhrály Němky 4 : 1 a maximální zisk v jednom endu byl jeden bod. Ověřili jsme si, že je to pro nás soupeř rozhodně hratelný, ale nesnadný. Bilanci s týmem Jentsch nemáme za poslední dva roky příliš pozitivní. Odpoledním soupeřem byl nám dobře známý tým Witschonke. Začali jsme zhurta, zapsali jsme tři body v prvním endu, ale to na nějakou dobu bylo všechno. Švýcarky srovnaly a začaly nám znepříjemňovat život. Tak tak jsme uhráli s výhodou pátý end na jedna a v šestém jsme dostali za dvě. V sedmém jsme srovnali a bez výhody jsme naskočili do osmého endu za vyrovnaného stavu. Kvalitní hrou jsme dvojkou strhli výhru na svou stranu. Ale to nebylo pro dnešek všechno. Večer v osm na nás čekal tým Stern, podle aktuálního rankingu devátý tým světa. Začátek nevyšel ani jednomu družstvu, pak se ale hra začala lepšit a k vidění byla celá řada pěkných kamenů. Trochu nám utekl čtvrtý end, kdy jsme dostali za tři. Šanci na odplatu jsme nezužitkovali v sedmém endu a naděje byla ještě v osmém, ale Švýcarky prokázaly svou kvalitu a zvítězily 7 : 5. Ráno máme další Švýcarky od 11,00.

 

«»

↑ nahoru

Druhý víkend, druhý turnaj.

9. ledna 2020 Bern 2020
Druhý víkend, druhý turnaj.

Rok 2020 pokračuje ve zběsilém tempu. Tým reprezentace žen se přesunul do Švýcarska a účastní se výborně obsazeného turnaje WCT. Původní plán bylo nutné trochu pozměnit a do rozvrhu a logistiky také promluvilo onemocnění české skipky Anny. Dnes se po ní všichni ptali, a poté co obdrželi informaci o důvodu její nepřítomnosti, vzkazují pozdravy a přání všeho dobrého do nového roku. Pod vedením Alžběty (foto) jsme nastoupili do úvodního duelu proti švýcarskému týmu Reuteler. Po nepřesvědčivém úvodu jsme se dostali do lepší herní pohody a zvítězili jsme 9 : 6. Tentokrát bydlíme v Bernu v hotelu, který je pár kroků od haly a docházková vzdálenost nám velmi vyhovuje. Je příjemné mít možnost kdykoli se v hale zastavit a podívat se jak se vyvíjí led, či jak fungují kameny na dráze, na které budeme hrát. Zítra je to hned ráno od osmi s Němkami (Jentsch).

 

«»

↑ nahoru