TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Nadstavbová osmička je bez Češek.

21. září 2024 Basel 2024 LIBOC 3Ž
Nadstavbová osmička je bez Češek.

Systém turnaje v Baselu zahrnuje závěrečné sečtení výsledků napříč skupinami s přidaným kritériem tzv. LSD, nebo přesněji DSC. Osm nejlepších postupuje do nadstavby. V dopoledních zápasech obě české reprezentace prohrály, béčko s mladými Norkami a áčko s Italkami (Constantini). Protože oba české týmy již mají po dvou prohrách, jsou šance na postup do čtvrtfinále zanedbatelné. Odpolední zápasy přesto přinesly zajímavé momenty, neobvyklé herní postupy a také jednu výhru. Spolu s tím potvrzení, že výsledky ani jednoho z českých družstev na play-off v letošním basilejském turnaji nestačí. Tým hrající pod názvem Synáčková, ale skipovaný Lindou Nemčokovou, porazil v závěrečném duelu švýcarský tým vedený mladší ze sester Schwallerových. Neobvyklý průběh mělo utkání Zelingrové proti Heretier. Po nedobré sérii, ve které soupeř uhrál osm bodů v řadě i díky dvěma „pikům“, přišla čtyřka Češek a do posledních dvou endů jsme šli o dva dole bez výhody. Ještě v sedmém endu jsme si vytvořili šanci na další „steal“, dokonce dvou bodů, ale Švýcarky situaci ustály díky na poslední chvíli uhrané jedničce. V osmém endu hrála Bětka double na trojku a tím extraend, ale z kruhů odjel jen jeden kámen a senzace se nekonala. Ač se nepodařilo navázat na loňské čtvrtfinále, jako součást přípravy na ME 2024 splnil letošní turnaj svůj účel. Navíc počasí vyšlo skvěle.


foto: hala s pěti drahami

 

«»

↑ nahoru

Dvojice zápasů hned za sebou.

20. září 2024 Basel 2024 LIBOC 3Ž
Dvojice zápasů hned za sebou.

V ranní rundě prohrála česká reprezentace B se skotským týmem Henderson, aby si odpoledne spravila chuť proti silnému a zkušenému švédskému týmu Wrana. V zajímavém závěru využily Češky velké chyby soupeře a po vyrovnaném průběhu získaly ve svůj prospěch poslední end. Reprezentace A vysoko porazila mladé Švýcarky (Arnold – Heinimann) 9 : 2. Večerní runda hraná vzápětí po kratičké pauze, ve které jsme stihli dobrou večeři, obsahovala duel našeho týmu a již dlouho na okruhu dobře hrajícího družstva skipovaného Xenií Schwaller. Výsledkově se oba týmy přetahovaly až do samotného konce. Do posledního endu šly Češky o jedna dole s výhodou. Švýcarky předvedly výtečnou rozehru, a ukázaly v čem je síla dvou nověji instalovaných pravidel, a sice no-tick a pět kamenů ve FGZ. Poslední kámen hraný Bětkou ještě měl potenciál na to, abychom v případném extraendu Švýcarkám oplatily stejnou mincí, ale přece jen jeden žlutý kámen zůstal jako lepší. Prohra mrzí, ale výkon je příslibem do pokračování v turnaji.


foto: tým po prvním utkání ve skupině

 

«»

↑ nahoru

Basel 2024. WCT.

19. září 2024 Basel 2024 LIBOC 3Ž
Basel 2024. WCT.

Zářijového turnaje zařazeného do ženské části seriálu WCT, hraného ve švýcarské Basileji, se letos účastní kromě českého reprezentačního týmu vedeného skipkou Zelingrovou i aktuálně druhý tým z domácí soutěže (skipka Synáčková). Program reprezentantek slibuje vyrovnaná klání s aktuální širší evropskou špičkou. V pátek se Aneta, Karolína, Michaela a Alžběta nejprve utkají se dvěma švýcarskými družstvy Heinimann a Schwaller a v sobotu jsou na pořadu Italky (Constantini). Závěr skupinových bojů obstarají do třetice Švýcarky (Héritier). Dnes, po osmihodinové cestě, si česká čtveřice ještě naordinovala trénink, pro který si pronajala dráhu ve spodní části curlingového areálu. S vědomím, že rychlost ledu i točivost je v tzv. „bazénu“ (tři curlingové dráhy vybudované adaptací z bývalého plaveckého bazénu původně umístěného v nultém podlaží budovy) odlišná od podmínek, které budou zítra k dispozici na hlavní pětidráze, si curlerky uložily sportovní náčiní do šatny a procházkou se vrátily do hotelu. Zítra začíná turnaj.


foto: české ženy - vítězky MČR

 

«»

↑ nahoru