TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Čtvrtfinále proti mistryním Evropy.

17. září 2023 Basel 2023 LIBOC 3Ž
Čtvrtfinále proti mistryním Evropy.

V noci ze soboty na neděli jsem dostal zprávu od organizátorů, že po sečtení všech výsledků jsme se umístili po základní části v celkovém pořadí na čtvrtém místě. Systém nám přiřknul pro čtvrtfinále dánskou reprezentaci, aktuální mistryně Evropy. Sestry Dupontovy jsou pro nás tradičním soupeřem, se kterým máme mírně horší bilanci. Párkrát jsme je porazili, ale rozhodně s nimi máme víc proher. Madeleine už má řadu medailí ze světových šampionátů a je stálicí na evropské i světové scéně. V prvním endu jsme soupeře hodně přimáčkli a jen se štěstím se Dánky ubránily trojce a možná i čtyřce. Po inkasované jedničce jsme uhráli dvojku, ale pak jsme chybovali a dostali jsme za tři. Po šesti endech bylo vyrovnáno, v sedmém jsme dostali za dvě a v osmém jsme nedokázali skórovat. Do semifinále turnaje postoupily tedy Dánky, Italky, Švýcarky a Švédky. Basel Masters 2023 byl skvěle obsazeným turnajem. Olympijské i světové šampiónky, medailistky, účastnice MS. Vítězkami se staly fenomenální Švýcarky (Tirinzoni), které porazily ve finále Švédky (Hasselborg). Báječně organizovaný turnaj, kam se budeme rádi vracet. Anna, Míša, Aneta, Klára a Karolína odvedly velmi dobrou práci. Díky všem podporovatelům a partnerům týmu.

 

«»

↑ nahoru

Velmi dlouhé utkání.

16. září 2023 Basel 2023 LIBOC 3Ž
Velmi dlouhé utkání.

V první sobotní rundě podlehl český tým Farková Švýcarkám a v té následující nastoupily české reprezentantky (tým Kubešková) proti jinému švýcarskému týmu. A sice Hurlimann. Rodinný klan Hurlimannů je historicky mimořádně úspěšný. Momentálně jsou v ohnisku zájmu dvě mladé hráčky Corie a Briar, z nichž ta starší je už mistryní světa. Maminka Janet je trojnásobnou reprezentantkou Švýcarska na MS a má bronzovou medaili z MS (1992, Ga-Pa). Tatínek Patrick je olympijským vítězem z roku 1998 (Nagano, Karuisawa). Briar svým sňatkem propojila svou rodinu s jiným významným curlingovým jménem, a to Schwaller (bronzová medaile z OH 2002). My jsme hráli proti týmu, který vede Corie Hurlimann. Před utkáním jsme s Patrickem probrali pár společných vzpomínek a vzpomněli jsme i na vzájemný duel na mistrovství Evropy, hraný krátce po jeho úspěchu na olympiádě. Zápas dvou adeptů na postup ze skupiny D byl dlouho vyrovnaný. Nám se podařilo získat bez výhody šestý a sedmý end, a to rozhodlo. V osmém jsme se drželi nastaveného plánu a výhru udrželi. Čtvrté utkání ve skupině, které následovalo bezprostředně po mimořádně dlouhém předcházejícím zápasu (2 hodiny 45 minut), proti nám postavilo mladé družstvo, vedené skipkou Heidimann. Solidně vedené utkání skončilo naší výhrou 6 : 2 a po započtení všech výsledků jsme se vyšvihli do čela naší skupiny, což znamená postup do play-off. Zítra v osm nás čeká čtvrtfinále. 

 

«»

↑ nahoru

Women´s Masters Basel 2023.

15. září 2023 Basel 2023 LIBOC 3Ž
Women´s Masters Basel 2023.

Tradiční turnaj, kterým většinou zahajujeme soutěžní sezónu v rámci ženského okruhu soutěží organizovaných World Curling Tour se hraje v září ve švýcarské Basileji. Letos je k vidění plejáda nejlepších evropských/světových družstev. Jsou tady fenomenální mistryně světa (Tirinzoni). Jsou tady stříbrné ze světa, Norky (Roervik). Je tady dlouhodobě jeden z nejúspěšnějších týmů světa, Švédky (Hasselborg), ale také výtečné Italky, Skotky a Němky. Z České republiky je tady kromě ženského reprezentačního týmu Kubešková také juniorská dvojka, tým Farková.


Ze čtyř, dnes odehraných zápasů si české reprezentace připsaly jednu výhru, a sice tým Kubešková získal cenný skalp aktuálně druhého nejlepšího světového týmu z Norska. Tím si ženy udržely dobrou šanci na postup do nadstavby.  Základní část turnaje se hraje ve skupinách po pěti, takže každé družstvo odehraje čtyři utkání, a po skončení tak zvaného Round Robin se vytvoří celkové pořadí, podle kterého postoupí osm nejlepších týmů do čtvrtfinále.


Anna, Míša, Aneta, Klára a Karolína nastoupí zítra ke kamerami snímanému zápasu proti švýcarskému týmu Hurlimann. Základní skupinu uzavře česká reprezentace od půl čtvrté proti dalším Švýcarkám (Heinimann). Farkovou čeká Jaggi (Švýcarsko) s hostující Danielou Jentschovou a na konec Korejka Park.

 

«»

↑ nahoru