TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Tvorba týmu - CURLING WORKSHOP č. 2

18. června 2020 PELL-MELL Workshop
Tvorba týmu - CURLING WORKSHOP č. 2

Třicátého června se sejdou ti, kteří si chtějí popovídat o tom, jak se dá vytvořit dobrý curlingový tým. Cest, které vedou k úspěšnému splnění představy o fungujícím, šlapajícím kolektivu čtyř nebo pěti curlerů nebo curlerek je jistě několik, ale na pár principů je určitě dobře nezapomenout. Curling je jedním ze dvou zimních olympijských medailových kolektivních sportů. Týmová chemie, sdílení společných hodnot (ve sportu, ale i mimo něj) a soustavná péče o kvalitu mezilidských vztahů jsou neopominutelné axiomy provázející týmotvorbu.

 

«»

↑ nahoru

Curling Workshop/Seminář č. 1 - Off-season.

2. června 2020 PELL-MELL Workshop
Curling Workshop/Seminář č. 1 - Off-season.

Příprava curlingového týmu a jednotlivých hráčů v období off-season je tématem, které si zaslouží pozornost. O to víc, že v letošním roce se nám doba, po kterou nemáme k dispozici ledovou plochu prodloužila na bezmála půl roku. Některé sporty mají mimosezónní přípravu zpracovanou do podoby sekvenčních manuálů, některé používají řízený proces vedený specialistou, jiné k tématu přistupují méně sofistikovaně a spíše ponechávají plánování aktivit na jednotlivých trenérech. Zájemci o tuto problematiku z řad curlerů se sešli první červnové úterý, aby se navzájem podělili o názory. Zúčastnění se shodli na několika parametrech, které by v systému letní přípravy neměly být opomenuty, a to především na fyzické (kondiční) přípravě, a také na nutnosti udržet týmovou komunikaci, cíleně si odpočinout od curlingu, naplánovat co bude dál a vyhodnotit dosavadní realizované kroky. Protože většina přítomných se zajímá o koučink juniorských a žákovských týmů, košatá debata se týkala i kontaktu s rodiči a jejich zapojení do mimosezónní činnosti mladých hráčů. Dvouhodinové sezení bylo příjemným intermezzem, které samo o sobě bylo demonstrací žádoucích off-season aktivit. Z mé strany velké poděkování všem přítomným za kvalitní a podnětné příspěvky, dotazy, připomínky a komentáře. Anně a Ežen díky za výbornou přípravu workshopu V neposlední řadě děkuji organizátorovi - Akademii ledových sportů, podporovanému společnostmi BF a Yaga.

 

«»

↑ nahoru

Workshop. Off-season seminář.

14. května 2020 PELL-MELL Workshop
Workshop. Off-season seminář.

V letní sezoně máme dost času pro společné mluvení! Tak tedy mluvme. Karel, Anna a Ežen vás zvou na svůj první workshop. Tématem je ožehavé období v přípravě každého sportovce, a sice “Off season”. Workshop je určen jak pro hráče, tak pro trenéry. 


Pro přihlášení pošlete mail na: team.kubeskova@gmail.comTěšíme se na vás!

 

«»

↑ nahoru

Co s vynucenou přestávkou?

1. dubna 2020 PELL-MELL Workshop
Co s vynucenou přestávkou?

Pro běžného českého curlera na výkonnostní úrovni končí sezóna někdy ke konci dubna. Trvá tedy kolem osmi měsíců, protože obvykle začíná ve druhém zářijovém týdnu. Někteří z nás jsou však na ledě již v polovině srpna a končí květnem. A to je skoro devět a půl měsíce. Takové, o něco prodloužené těhotenství. Co ten zbytek času? Letní období bývá zasvěceno kondiční přípravě, abychom následující sezónu bezpečně zvládli. Je však třeba myslet i na odpočinek, relax a dovolenou. Tedy pokud nám náš zaměstnavatel nějakou dovolenou dá. Většina elitních curlerů - amatérů spotřebuje totiž celou dovolenou na turnaje, šampionáty, kempy, cestování a přípravu. Na vakace nezbývá vlastně nic a v parnu chodíme do práce. Teď je ale všechno jinak. Stalo se něco velmi neobvyklého! Měli jsme v březnu volno, v dubnu ho budeme mít taky, o květnu ani nemluvě. Hlavní problém na tom všem je, že nevíme jak to volno využít, jak načasovat přípravu, protože není známo kdy budou šampionáty a mezinárodní soutěže. Rozhodně je prostor na budování kondiční rezervy, studium herních postupů nejlepších světových týmů, vyhodnocení týmové statistiky, nákup nových dresů, tvorbu a editaci webových stránek, FB a Insta profilů. A taky je čas věnovat se našim přátelům a blízkým, na které nemáme v sezóně skoro žádný čas. Příští rok zase budeme toužit po vaší podpoře a budeme samozřejmě počítat s tím, že nás v našem snažení neopustíte. Tak si vás prostě teď užijeme (s rouškou a na distanci), abychom neměli zase od září výčitky svědomí.

 

«»

↑ nahoru