TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Mixed Doubles - MČR 2021/2022.

28. září 2021 LIBOC 1M LIBOC 3Ž MIXED DOUBLES
Mixed Doubles - MČR 2021/2022.

V září bylo rozehráno Mistrovství republiky kategorie Mixed Doubles 2021/2022. Hráčky týmu Liboc 3 se angažovaly ve třech dvojicích. Sestry Baudyšovy se ocitly ve stejné skupině a o postupu Bětky do nadstavby rozhodla výhra ve vzájemném utkání, kde dvojice A. Baudyšová s J Zelingrem (Dion Celine) porazila M. Baudyšovou s L. Klípou (Liboc 1). Z organizačních důvodů nemohl Dion Celine hrát nadstavbu, a tak byla nakonec klasifikován na osmém místě. Třetí dvojice s libockou účastí, ve které nastoupili Ežen Kolčevská a Karel Kubeška postoupila do nadstavby, kde se jí podařilo vyhrát čtvrtfinále i semifinále, a přemožitele našla až ve finále (Válek, Strnadová). Druhé místo je solidním úspěchem dvojice - hráčka, trenér, která se na kategorii Mixed Doubles nespecializuje a využívá MČR jako formu tréninku pro týmovou kategorii.

 

«»

↑ nahoru

WCT - Basel 2019, muži.

6. října 2019 LIBOC 1M
WCT - Basel 2019, muži.

Jeden z tradičních turnajů, rozdělených na dva díly podle pohlaví, se každoročně odehrává v říjnu ve švýcarské Basileji. Často tam bývám s děvčaty v pozici kouče, ale letos jsem si k tomu přidal i mužskou soutěž v aktivní, hráčské podobě. Máme v týmu nového curlera - Ondru Hálka, a tak se hodilo si před startem domácí soutěže vyzkoušet souhru na jednom z top evropských turnajů. Pár dní před začátkem jsem se dozvěděli, že budeme začínat proti dvojnásobným olympijským medailistům, týmu Edin. Ne, že by se nám vyloženě rozklepali nohy, ale přece jen jsme udělali pár chyb pramenících z respektu a Švédové získali v polovině utkání rozhodující náskok. Druhý zápas nám postavil do cesty českého soupeře (Kolibris 1). Osm mužů cestovalo mnoho set kilometrů, aby si proti sobě zahráli curlingový duel o postup do dalšího kola. Vyrovnané utkání končilo Martinovým draw, které jsme si přemetli těsně za tee line a to stačilo, abychom i druhý zápas prohráli. Žádný z trojice českých týmů nepostoupil do nedělní play-off. Do semifinále turnaje postoupili nakonec Švýcaři, dva skotské týmy a Švédové. Pro libocké hráče byl Basel 2019 dobrou zkušeností, a zajímavým inspirujícím zážitkem, kterému chyběla jen nějaká ta výhra. foto zleva: Martin, Karel, David, Ondra

 

«»

↑ nahoru

Dva víkendy jsou za námi.

5. listopadu 2018 LIBOC 1M
Dva víkendy jsou za námi.

Karel, David, Martin a Jakub odehráli za posledních devět dnů celkem 11 zápasů s celkovou bilancí 6 výher a pěti porážek. Na první pohled žádný zázrak, ale na druhý pohled to znamená aktuálně třetí místo v extralize - díky DSC a čtvrté místo na turnaji Prague Classic 2018. Čert ví, proč se první ročník curlingového turnaje jmenuje "Classic", ale jsme moc rádi, že jsme si ho mohli zahrát. A co víc, skončili jsme jako nejlepší český tým, když jsme cestou do semifinále porazili aktuální české reprezentanty a ještě jeden ambiciózní český tým, a to dokonce v televizním zápase. V souboji o finále jsme podlehli Polákům o jediný kámen a zklamaní jsme už pak nedokázali podat koncentrovaný výkon a podlehli jsme i Rusům. Výsledná čtvrtá příčka je velkým úspěchem a impulsem pro další práci.

 

«»

↑ nahoru

Pohár ČSC 2017 hraje Sokol Liboc 1M v nové sestavě.

18. září 2017 LIBOC 1M
Pohár ČSC 2017 hraje Sokol Liboc 1M v nové sestavě.

Do nové sezóny s novým hráčem vstoupil tým Sokol Liboc 1 M. Ke změně došlo na pozici číslo čtyři, kdy Jirku Candru nahradil Jakub Splavec. Jirkovi patří dík celého týmu za odehrané roky (celkem šest) i za úspěchy, kterých se podařilo ve spolupráci s ním dosáhnout. Největšími jsou patrně zisk mistrovského titulu v kategorii mužů v sezóně 2015/2016 a výhra turnaje série CCT ve skotském Edinburghu (2016). Libocký tým využil letošní Pohár Českého svazu curlingu k tomu, aby se sehrál. Ač se všichni dobře známe z mnoha společně absolvovaných tréninků, tak pravdou je, že skip týmu Karel Kubeška vesměs fungoval v pozici trenéra a nikoli spoluhráče. Přes drobné komunikační nedorazy a nedokonale sladěnou techniku jsme však odehráli velmi dobrý turnaj. Postoupili jsme z prvního místa ve skupině, ve čtvrtfinále jsme porazili stříbrné medailisty z posledního MČR, v semifinále bronzové medailisty z téhož šampionátu a až ve finále jsme podlehli nadšeně hrajícímu týmu Youg Boys Dion. Finálový zápas neoplýval příliš vysokou kvalitou, ale soupeř odehrál lépe druhou polovinu, a to mu vyneslo těsné vítězství. Šampiónům blahopřejeme a my sami jsme celkem spokojeni. Navíc víme, na čem pracovat.


foto - nová sestava s Jakubem Splavcem

 

«»

↑ nahoru

Úspěšná Liboc na Letící kameny Trophy 2017.

19. února 2017 LIBOC 1M
Úspěšná Liboc na Letící kameny Trophy 2017.

foto: tým Kubešková s obálkou


Třetí a čtvrté místo na letošní LK Trophy patří týmům Liboc 1M a Liboc3. Tým mužů (Kubeška, Candra, Jurík a Jirounek) po prohře a remíze s týmem Baumann (Německo) obsadil výtečné třetí místo. Ženy Liboce vedené Annou Kubeškovou byly jediným ženským týmem ve finálové osmičce. Anna, Bětka, Terka, Klára a Ežen předčily celou řadu českých i zahraničních mužských týmů včetně těch mužských extraligových a obsadily výborné čtvrté místo. Vítězem turnaje se stal tým Baumann.

 

«»

↑ nahoru

Libočtí jsou šampióny v Edinburghu - CCT 2016.

8. listopadu 2016 Edinburgh 2016 LIBOC 1M
Libočtí jsou šampióny v Edinburghu - CCT 2016.

Ve čtvrtek ráno odletěla čtveřice hráčů - Kubeška, Candra, Jurík a L. Klíma do Skotska (Edinburgh) na turnaj série Masters, Curling Champions Tour. Turnaj byl závěrečnou částí přípravy na mistrovství Evropy. Tým odehrál celkem osm zápasů, ve kterých sice podlehl týmům Gronbech (Den) a Hardie (Sco), ale na cestě za titulem porazil pestrou škálu zkušených soupeřů. Češi postupně zvítězili nad týmy Kauste (Fin) - obhájce titulu z minulého ročníku, Bryce (Sco), Attinger (Swi), Baumann (Ger), Stjerne (Den) a nakonec i ve finále nad aktuálními juniorskými mistry světa týmem Mouat (Sco) 8 : 2. Celá akce byla mimo jiné testem schopnosti logisticky zvládnout dopravní výzvy, které se objevily v rámci sobotních a nedělních zápasů. Libočtí několikrát měnili místo i čas odletu a s tím i způsob dopravy na letiště. Vše se však podařilo zdárně zařídit. Výhrou v tomto turnaji se libočtí curleři vyšvihli na sedmé místo v žebříčku CCT a ocitli se ve vybrané společnosti nejlepších evropských družstev.


informace o turnaji z pera skotského blogera zde: scottish curler blog

 

«»

↑ nahoru

Neporaženi, ale přesto "jen" druzí.

17. října 2016 LIBOC 1M
Neporaženi, ale přesto "jen" druzí.

Turnaj v Bernu (Eger Cup) byl součástí přípravy týmu mužů Sokola Liboc na mistrovství Evropy 2016. V roce 2013 jsme tady těsně prohráli jeden zápas, který nás stál výhru v turnaji. Letos to bylo jiné. Ne ve všech zápasech jsme dominovali, ale na poměrně netočivém ledě, jsme zvítězili v prvních třech utkáních a teprve pak přišli těžší soupeři. Zejména poslední zápas proti aktuálně nejlepším švýcarským juniorkám byl prověrkou našich schopností. Holky hrály precizně, měly skvělé draw a první půlka zápasu byla těžká. My jsme ale nepanikařili a po polovině jsme Švýcarky udolali. Celkově jsme v turnaji měli o dva endy méně než další neporažený tým, ale to už tak při Schenkelu chodí. Škoda, že jsme si nemohli dát ještě finále, už na to nebyl čas. Dobrý turnaj, fajn bydlení v Airbnb (trochu crazy interiér).

 

«»

↑ nahoru

Sokol Liboc veze vavřín ze švýcarského Uzwill.

23. března 2015 LIBOC 1M
Sokol Liboc veze vavřín ze švýcarského Uzwill.

26. ročník mezinárodního turnaje St. Galler Kantonalbank v curlingu, kterého se v Uzwillských halách zúčastnilo 36 týmů ze sedmi zemí, vyhrál tým Sokol Liboc 1M ve složení David Jirounek, Martin Jurík, Karel Kubeška a Jiří Candra. Češi vyhráli všech šest utkání a jako jediní neporažení získali hlavní cenu tohoto prestižního švýcarského turnaje. Turnaj byl součástí přípravy na dubnové play-off českého mistrovství republiky, kam se curlingový tým Sokola Liboc již s předstihem kvalifikoval. Drobnou skvrnkou je přejmenování Jirky Candry na Siri, což evokuje postavu virtuální asistentky v jablíčkových telefonech. Radost z výhry v turnaji to však nekalí. Na turnaji se objevilo několik reprezentací, řada výtečných hráčů a také jeden olympijský medailista.

 

«»

↑ nahoru