TEXT
 
ARCHIV
HLEDAT DLE:
rubrika šampionát/aj.

 

Kanada je vítěz.

19. prosince 2023 JUNIOŘI Lohja 2023
Kanada je vítěz.

Vítězi Mistrovství světa juniorů – B v curlingu se stali Kanaďané. Nejlépe si rozvrhli mentální i fyzické síly a dominovali. Zejména v play-off se prezentovali jako kvalitní tým bez viditelných slabin. Dobří metaři, spolehliví hráči, soustředěný a důvěryhodný skip, přehledné vedení hry a vyvážený risk management – to byly hlavní devizy tohoto týmu z kanadské Alberty. Za těžké soupeře jim byl ve finále tým USA. Na bronz dosáhli Dánové. Čtvrté místo patří Novozélanďanům. Námi neoblíbený tým Švédů podlehl ve čtvrtfinále právě Kanadě a byl to duel, který patřil k tomu nejlepšímu, co bylo v Kisakallio k vidění. Je třeba pochválit organizátory, byl to zcela bezproblémový event, výtečně zvládnutý po všech stránkách. Dvojice icemakerů, z nichž tím hlavním byl Mark Callan, fungovala dokonale a led byl báječný. Na konstantní rychlost, čitelný swing, late finish a funkčnost ledu po celé šíři dráhy budeme patrně dlouho se slzou v oku vzpomínat. Pro české juniorky i juniory začíná za dva týdny, tedy novým rokem období přípravy na další béčkový šampionát a snad se jim všem podaří zúročit zkušenosti načerpané letos ve finské Lohje.


Kanada: Tao, Neuert, Morin, Naugler 

 

«»

↑ nahoru

Pět výher na postup nestačí.

17. prosince 2023 JUNIOŘI Lohja 2023
Pět výher na postup nestačí.

Nedělní dopoledne trávíme na ledě na jedné dráze s Korejci. Asijský tým, ve kterém nechybí ani obligátní Kim či Lee, se zatím prezentoval velmi dobře, porazil Maďary a kromě Švédů (4:5) i všechny ostatní týmy a zatím stál na postup. My jsme potřebovali hodit skvělé LSD, ale to se nezdařilo. Korejci však byli nakonec ještě horší, a tak jsme měli výhodu do prvního endu. Po LSD jsme tušili, že ani vítězství nás pravděpodobně na postupové příčky neposune. Aby, byť jen teoreticky, nějaká naděje existovala, potřebovali jsme určitě výhru. Bylo to utkání, ve kterém ani jeden z týmů neskóroval víc než jedničkou, ale my jsme to zvládli celkem pětkrát, a to stačilo. Odpoledne jsme se byli podívat na vývoj zápasů v jiných skupinách, ale žádné pomoci od nikoho dalšího jsme se nedočkali. Večer, s Ondrou na skipovi a s Jakubem na jedničce jsme rozdrtili Rumuny, ale výsledky na ostatních drahách nebyly příznivé. Končíme čtvrtí ve skupině, což je pro nás velké zklamání. Umístění určitě neodpovídá kvalitě týmu, a to ani v porovnání s družstvy z ostatních skupin. Prakticky ve všech dostupných statistikách jsme na tom velice dobře. Až na DSC. To rozhodlo. Z naší skupiny postupují Švédové a Maďaři. Z ostatních Japonsko, Kanada, Nový Zéland, Dánsko, USA a Ukrajina. Korejci nakonec minuli čtvrtfinále na DSC o 31 milimetrů. Můžeme jenom do nekonečna rozebírat závěr zápasu proti Švédům, kdy nám o vlas – a to možná doslova - uteklo vítězství, které by nás nakonec bývalo vyneslo na první místo ve skupině. Kluci se v turnaji rvali do poslední chvíle a zaslouží si uznání za víc než důstojnou reprezentaci. Vít Chabičovský, Ondřej Bodlák, Kryštof Žďárský, David Škácha a Jakub Matějíček odvedli dobrou práci, ukázali kvalitu a mají dál na čem stavět. Dík za pomoc patří Wadu Scoffinovi, Ondřeji Bodlákovi staršímu a všem, kteří tým podpořili.


Fotky v galerii jsou jen nevýrazným mixem toho, co jsem občas, jen tak v rychlosti a nesoustředěně vyfotil. Highlightem je potvrzení schopnosti Jakuba hodit výborné LSD, druhé nejlepší na šampionátu vůbec.

 

«»

↑ nahoru

Hned od rána.

16. prosince 2023 JUNIOŘI Lohja 2023
Hned od rána.

Krušné ráno, když se na budíku objeví 5,53 a místo toho, abych zmáčkl tlačítko „odložit“ a spal další nejméně hodinu, musím vstát, dát si sprchu a začít komunikovat s týmem. David ještě potřebuje pár hodin na to, aby jeho rameno bylo úplně v pořádku, tak si Jakub zahraje další zápas, proti Španělsku. Krajní dráha, na které na nás čtveřice v žlutočervených dresech čeká, vykazuje drobné rozdíly v točivosti, ale dá se to přečíst. Získáváme výhodu posledního kamene a jdeme do toho. Rychle se ujímáme vedení 4 : 0 a držíme hru pod kontrolou. Konec je po šesti endech, za stavu 7 : 1. Odpoledním soupeřem je Austrálie. Moc o protinožcích nevíme, ale tady, v průběhu turnaje, jsme zahlédli pár jejich kamenů a odhadujeme, že nepatří mezi favority na postup. Ve druhém endu se nám daří z komplikovanější situace vyklouznout double take-outem na čtyřku, a sice trochu kostrbatě, ale nezastavitelně směřujeme k výhře. Australané definitivně uznávají naši dominanci na konci šestého endu a hned po zápase si doplňují své portfolio fotografií soupeřů o český tým. My si děláme rychlé výpočty a vychází nám z toho, že cesta dál vede přes zítřejší výhru nad Koreou a zlepšené DSC. Pokračování je hned ráno od devíti hodin místního času.


foto: LSD proti Austrálii 

 

«»

↑ nahoru

Slovinská mládež.

15. prosince 2023 JUNIOŘI Lohja 2023
Slovinská mládež.

Pátek nadělil českým mužům jediného soupeře, a to jedenáctileté Slovince s dvanáctiletým skipem. Ti přijeli do Lohje evidentně na zkušenou a stanovili si tak cíle přiměřené své výkonnosti. To jsme se dozvěděli z rozhovoru s trenérem slovinského týmu, jak jinak než otcem jednoho z hráčů. My jsme využili dnešní méně plný program k delšímu spánku a klidné rozvolněné snídani. Meeting jsme si dali tentokrát v hlavní budově a rozprava se točila hlavně kolem optimalizace předzápasového tréninku. Do utkání nastoupil na jedničce Jakub Matějíček. Zápas skončil po šesti endech výhrou 19 : 1, ale důležitější než výsledek byla nakonec využitá možnost tréninku váhy a odhadů rychlostí spolu s dalšími herními prvky. Zítra nás čeká náročnější program, ráno Španělsko a po něm v odpoledních hodinách Australané. Foto je ze začátku zápasu proti Slovincům.

 

«»

↑ nahoru

WJCC-B, Lohja 2023.

14. prosince 2023 JUNIOŘI Lohja 2023
WJCC-B, Lohja 2023.

Finské sportovní centrum Kisakallio nedaleko městečka Lohja je hostitelem letošního Mistrovství světa juniorů B. Nic překvapivého. Lohja se svými pětačtyřiceti tisíci obyvateli je tradičně aktivní komunitou v oblasti kultury a sportu, a curling zde má své rezervované místo. Asi hodinu autobusem trvá cesta z Helsinek do sněhem pokrytého areálu vybaveného nejrůznějšími sportovišti, ubytovacími kapacitami a společenským centrem. Řadu let je tento sportovní komplex organizátorem kvalifikačních curlingových eventů především těch juniorských, ale i třeba kvalifikace na světové šampionáty dospělých nebo samotného mistrovství světa juniorů. České ženy již svůj turnaj odehrály a odjely zpět domů. Třetí místo ve skupině nechává Češky bez účasti na mistrovství světa i pro příští rok. Muži přiletěli do místa konání ve středu a po večerním team meetingu, bez možnosti trénovat na soutěžním ledě (stejně jako ženy) nastoupili úderem čtvrtečního poledne místního času proti Švédům k prvnímu zápasu ve skupině. Utkání, ve kterém získal výhodu posledního kamene v předzápasovém tréninku soupeř ze Skandinávie, bylo až do konce velmi vyrovnané. Nám se nepodařilo přinutit Švédy skórovat v sedmém endu jen jedním bodem, a tím si jít - o jeden bod dole, ale s výhodou posledního kamene do posledního endu - pro celkovou výhru. Závěrečným kamenem osmého endu švédský skip o pár decimetrů posunul náš výborně umístěný kámen a získal jedna. Trajektorie hraného kamene byla sice trochu podezřelá, ale na přímý dotaz Čechů, zda nedošlo k „zapálení“ kamene, odpověděl švédský metař po krátkém zaváhání „No.“. Tak ne, možná to byl flat spot nebo nějaký vlas na ledě.


 Ve večerním duelu proti nám stáli Maďaři. Známe se z Prahy a víme, že je to dobrý a ambiciózní tým. Rozhodně je počítáme mezi těžké soupeře. Od začátku jsme byli pod tlakem a přes velkou snahu jsme si nedokázali vytvořit nadějné pozice pro využití výhody posledního kamene. Ztrátu tří bodů se nám v posledním endu nepodařilo smazat, a tak si zapisujeme druhou prohru. Zítra máme volnější program v podobě jediného utkání proti Slovincům. Budeme mít prostor na to, abychom dali dohromady realistický plán pro další zápasy a naplnili ho.


foto je z utkání proti Švédsku

 

«»

↑ nahoru

Play-off, junioři - muži.

22. října 2023 JUNIOŘI Oslo 2023
Play-off, junioři - muži.

Již potřetí za sebou se čeští muži probojovali do play-off některého z dobře obsazených mezinárodních juniorských turnajů. Potkáváme na nich podobné evropské soupeře a poměřujeme s nimi síly před prvním vrcholem současné sezóny. Hlavními rivaly jsou Skoti, Němci, Švýcaři a tentokrát i Dánové a Norové. V semifinále na nás čekal jeden z těch, které vídáme často, německý tým skipa Kappa, vedený koučem Marcusem Messenzehlem, dvojnásobným mistrem Evropy a vicemistrem světa (2004). Vyrovnané utkání jsme v koncovce zvládli a postoupili do poledního finále proti Skotům. Že to budou Skoti, bylo jasné, protože v druhém semifinále proti sobě stály dva skotské kolektivy – Carson a Craik. Finálovým soupeřem byl nakonec Craik, který vyhrál druhou základní skupinu. Solidní zápas vyústil v poslední end, ve kterém jsme byli o jedna dole a byli jsme bez výhody. Dumphrieský curler Scott Hyslop, který v Craikově týmu hraje poslední kameny, musel zahrát runback na náš výborně umístěný kámen, aby se vyhnul extraendu. Zachoval chladnou hlavu a trefil. Skoti jsou tedy vítězi letošního juniorského Oslo cupu a Češi – Vít Chabičovský, Ondřej Bodlák, Kryštof Žďárský a David Škácha jsou stříbrní. Gratulace k super výsledku.  

 

«»

↑ nahoru

Dánsko, Švýcarsko a Norsko.

21. října 2023 JUNIOŘI Oslo 2023
Dánsko, Švýcarsko a Norsko.

Druhým hracím dnem pokračoval oselský juniorský turnaj, na kterém účinkují i obě české reprezentace. Ženy ve svém posledním utkání, ve kterém narazily na švýcarský tým (skipka Einspieler), předvedly koncentrovaný výkon. Přestože již nemohly postoupit do nadstavby, rvaly se až do posledního kamene a prohrály s kvalitním a zkušeným družstvem po vyrovnaném průběhu. Muži dnes hráli hned trojici zápasů. Nejprve ráno porazili Dány (Vilandt), poté v šesti endech Švýcary (Caccivio) a na potvrzení postupu do semifinále turnaje potřebovali přehrát Nory (Oppdal). Po přetahované na počátku utkání se čeští muži dostali do mírného náskoku, ten ale ztratili v sedmém endu. Pro poslední český kámen zbyly čtyři stopy, a ty stačily, aby zítřejší program zahrnoval i „českou stopu“. Od devíti hodin hrajeme proti německým juniorům (skip Kapp) a máme výhodu posledního kamene v prvním endu, protože jsme svou skupinu vyhráli před Skoty díky lepšímu DSC.  


foto: čeští muži, zleva Kryštof Žďárský, Ondřej Bodlák, David Škácha a Vít Chabičovský

 

«»

↑ nahoru

Oslo 2023 - juniorské.

20. října 2023 JUNIOŘI Oslo 2023
Oslo 2023 - juniorské.

Do norské metropole se vypravilo osmnáct evropských juniorských družstev odehrát turnaj ze série Nordic Tour. Muži hrají ve dvou skupinách po šesti, ženy utvořily jednu šestičlennou skupinu. Chybějí čtvrtfinále i kvalifikační zápasy, do nadstavby postupují pouze čtyři týmy v obou kategoriích. Českou republiku zde zastupují obě příslušné reprezentace, muži se skipem Chabičovským a ženy s nově instalovanou skipkou Krupičkovou. Příjezd do místa konání byl snadný. Přímým letem z Prahy a pak vlakem a autobusem. Oby týmy byly v hotelu Quality Expo již ve čtvrtek odpoledne a muži dokonce stihli pozdně večerní trénink v klubu Snarøya. Jedná se o „home club“ norské curlingové legendy Påla Trulsena, zlatého medailisty z olympiády 2002. Budova, ve které jsou původní čtyři dráhy, je stará skoro padesát let. Po olympijském úspěchu se podařilo Norům získat finanční prostředky na rozšíření klubu o dvě dráhy. Dohromady tedy šest. O led se stará mimo jiné dřívější mistr světa a olympijský medailista Christopher Svae. Sdělil mi, že některé dny jsou totálně zaplněné firemními akcemi a protože peníze jsou klíčové pro udržení chodu klubu, musí i reprezentanti počkat na volné hodiny. Právě těsně před juniorským turnajem se vystřídalo v hale několik firem, a tak nezbyl čas na broušení kamenů. Technici museli úpravu kamenů provést až v noci před zahájením první rundy. Ženy odehrály v pátek tři zápasy a muži dva. Jedinou výhru zaznamenali čeští junioři v utkání s Nory (Nasjos). Ženy podlehly Švýcarkám, Dánkám a Norkám, muži v napínavém souboji těsně prohráli se Skoty (Carson).  


foto: české juniorské reprezentační týmy

 

«»

↑ nahoru

Brauchli, Carson.

10. září 2023 JUNIOŘI St. Gallen 2023
Brauchli, Carson.

Ze sobotních kvalifikačních zápasů vzešel náš soupeř pro semifinále, a sice švýcarský tým Brauchli. V úvodních endech jsme se dostali trochu pod tlak, ale podařilo se nám otočit vývoj a po šesti endech jsme byli o slibné dva body nahoře. Švýcaři uhráli jedničku v sedmém a v osmém se strhla bitva, ve které jsme posledním kamenem neměli žádnou možnost jak uhrát jedna v kruhu přeplněném kameny kolem středu. Srovnáno. Následoval shoot-out, ve kterém jsme byli cca o pět centimetrů dál od tee než soupeř. Švýcaři šťastní - my zklamaní, protože to bylo sakra blízko. Ale za dvacet pět minut už musíme znovu hrát. Proti nám je Skot Carson se stejným osudem, taky prohrál na shoot-out. Chvíli se taháme, ale pak nám soupeř odskakuje. Po sedmi endech končíme utkání, účastníme se krátkého ceremoniálu a vydáváme se domů.


Pěkný juniorský turnaj s několika překvapivými momenty. My si odvážíme kupu poznatků, další zkušenosti a vědomí, že pár věcí musíme zlepšit. Díky Ondrovi Bodlákovi za skvělý týmový servis v průběhu turnaje. A taky klukům - Davidovi, Kryštofovi, Ondrovi a Vítkovi za dobrou reprezentaci českého curlingu.

 

«»

↑ nahoru

Vzhůru do semi.

9. září 2023 JUNIOŘI St. Gallen 2023
Vzhůru do semi.

Kritéria, která používají organizátoři gallenského turnaje pro stanovení týmů postupujících do nadstavby jsou podobná, jako třeba na některých severských sériích. Prostě se po odehrání zápasů ve skupinách udělá celkové pořadí a z něj vzejdou týmy pro kvalifikační utkání, které doplní semifinalisty na potřebnou čtveřici. Hraje se maximálně osm endů, a pokud je výsledek vyrovnaný, hraje se tzv. shoot-out. Vítězové zápasů berou tři body, ale vítězové na shoot-out berou jen dva. Poražení z vyrovnaného mače, končícího shoot-outem, berou bod. Trochu to umožňuje rozprostřít bodové zisky více do šířky, a kvůli tomu mnohdy nemusí rozhodovat Draw Shot Chalenge. My jsme díky výhře ve čtvrtém zápase nad Rakušany (Hofer), měli zajištěnou účast v nadstavbě a do posledního duelu ve skupině jsme nastupovali ve 14,30 proti Skotům (Carson). Utrpěli jsme sice první prohru, ale ta nic nemění na tom, že jsme po ukončení skupinových zápasů v celkovém hodnocení na prvním místě a budeme zítra od devíti ráno hrát semifinálové utkání. Tak jako vždy na těchto typech turnajů, i zde jsou některé curlingové celebrity. Například bronzový olympijský medailista, trojnásobná evropská šampionka, bývalý juniorský mistr světa v kategorii mužů, mistr světa a stříbrný z mistrovství Evropy, a další. Třeba se tady v St. Gallen rodí nové curlingové hvězdy, které půjdou v jejich šlépějích.    

 

«»

↑ nahoru

St. Gallen 2023, druhý den.

8. září 2023 JUNIOŘI St. Gallen 2023
St. Gallen 2023, druhý den.

Bydlení na švýcarské farmě je absolutní idyla a navíc je to do haly sotva deset minut autem. Příjezd je sice trochu krkolomný, po asfaltové stezce, na kterou se sotva vejde běžný automobil, ale po absolvování strmého výjezdu je odměnou pohled na zdravě vyhlížející skot pasoucí se v údolí. Dům je prostorný, dobře vybavený a my můžeme večer sledovat úvodní zápas mistrovství světa v rugby v klidu a pohodlí. Dnešní program juniorské reprezentace zahrnoval dva zápasy, oba proti švýcarským soupeřům. První, proti týmu Caccivio se naklonil na naši stranu ještě do přestávky, kdy jsme získali čtyřbodový náskok. Zvládli jsme pak několik těžších chvilek a nakonec přesvědčivě zvítězili. Duel s týmem Jermann byl poznamenán zpožděním začátku kvůli dodatečné úpravě ledu, ale nenechali jsme se vyvést z míry a nakonec jsme soupeři nedarovali ani end. Zpestřením byla klasická „pasta party“, která nám zajistila bohatou večeři. Sledovali jsme i výkony dalších českých družstev, kde tým Matějíček získal do turnajové sbírky svou první výhru. Zítra začínáme brzy a Round Robin dokončujeme posledním zápasem krátce po poledni. 

 

«»

↑ nahoru

St. Gallen - junioři.

7. září 2023 JUNIOŘI St. Gallen 2023
St. Gallen - junioři.

Po šesti letech jsem opět v St. Gallen. Tentokrát s juniorskou reprezentací na turnaji EJCT. V roce 2017 tady české ženy předvedly statečný výkon a z A skupiny postoupily přímo na mistrovství světa, které se o pár měsíců později konalo v kanadském North Bay. Výsledkem bylo šesté místo, dosud nejlepší umístění žen ve světové konkurenci. Juniorské národní výběry budou v prosinci usilovat o návrat do světové elity, a to po hubených devíti letech, plných strádání a marného klepání na dveře desetičlenného světového elitního klubu. Za to dlouhé období se o průlom pokusilo několik talentovaných hráčů a hráček, ale úspěch se nedostavil. Zářijový turnaj, personálně tradičně zaštítěný Brigittou Brunnerovou, konaný ve městě označovaném za bránu do Appenzellských Alp, je vstupem do soutěžní sezóny národních výběrů hráčů do jednadvaceti let. Tedy i těch českých. Jsou tady hned tři české týmy, dva mužské a jeden ženský. Národní juniorský tým mužů, vedený kapitánem Vítem Chabičovským, hrál své první utkání proti německému týmu Sebastiana Heima, vedenému zkušenou koučkou Gesou Angrickovou. Přes značnou rozdílnost kvality ledu, porovnáme-li St. Gallen a roztylskou halu v Praze, zvládli čeští muži úspěšně, i když těsně úvodní duel a trojkou v posledním endu přehráli Němce. Získali tím první tři body do skupinové tabulky. David Škácha, Kryštof Žďárský, Ondřej Bodlák a Vít Chabičovský budou v rámci skupiny hrát ještě čtyři zápasy a závěrečná tabulka určí postupující do nadstavby. Odpoledne podlehl tým Jana Matějíčka hrající ve druhé skupině Skotům (skip Ross Craik). Zítra ráno nastoupí české ženy (skipka Veronika Vašáková) proti Švýcarkám (skipka Zoe Schwallerová).


foto: čistá, světlá a voňavá curlingová hala v St. Gallen 

 

«»

↑ nahoru

Sezóna začíná v Nymburku.

16. července 2023 JUNIOŘI LIBOC 3Ž
Sezóna začíná v Nymburku.

Je polovina července a my víme, že naplno začíná curlingová sezóna 2023/2024. A kde jinde než v Nymburku. Čtyři týmy absolvovaly tradiční přípravný kemp. V první řadě reprezentační tým žen, který se chystá na účast v A skupině listopadového evropského šampionátu (Aberdeen, Skotsko), dále juniorská mužská reprezentace, mající svůj letošní vrchol na prosincovém Mistrovství světa B ve Finsku (Lohja). Fyzickou přípravu, modelové tréninky, sportovní hry a poměrně detailní aktivní vhled do exotického bojového sportu taekwondo zvládla rovněž juniorská dvojice z kategorie Mixed Doubles a další ambiciózní mužský tým, který v nadcházející sezóně poprvé ochutná českou extraligu. Přes nástrahy počasí, které nabídlo teploty atakující třicet pět stupňů, se podařilo udržet připravený program a krom mnoha hodin v posilovně a několika náročných, v plenéru odtrénovaných, sessions Martial Arts, zbyl i čas na beach volejbal, tenis nebo fotbálek. Nymburský areál, i přes letos nefunkční bazén, nabídl jako vždy příjemný servis v podobě bydlení, cateringu a připravených sportovišť. Rádi se zase příští rok vrátíme, a třeba už s nějakými olympijskými body, vybojovanými na jarním mistrovství světa, na kontě.

 

«»

↑ nahoru

Thun 09. České týmy nepostoupily do semifinále.

30. listopadu 2009 JUNIOŘI Thun 2009
Thun 09. České týmy nepostoupily do semifinále.

Dívčí i chlapecká reprezentace zařadily do své přípravy tradiční juniorský turnaj ve švýcarském Thunu. Letos měl turnaj nový formát. Jeho zařazení do seriálu WCTe-J, tedy vlastně do CCT juniorů zajistilo oběma týmům 5 utkání ve skupině. Konkurence byla velmi slušná: Skoti, Švýcaři, Němci, Italové, Francouzi v obou kategoriích a navíc Norové. České týmy zaznamenaly dvě výhry ve skupinách, což na postup dál nestačilo. Zklamání bylo větší u děvčat, protože jejich ambice byly rozhodně vyšší a těsné prohry byly zklamáním. Chlapci si zvykali na upravený herní formát a jejich výkonnost mírně vzrůstala. Oba týmy čeká ještě hodně práce před jejich vrcholem sezóny.

 

«»

↑ nahoru

Junioři se připravovali ve Zbůchu.

13. srpna 2009 JUNIOŘI
Junioři se připravovali ve Zbůchu.

Ve dnech 8. - 13. srpna se ve Zbůchu u Plzně připravoval širší kádr české juniorské reprezentace na své šampionáty v sezóně 2009/2010. Deset hráčů a hráček spolu se třemi trenéry a kondičním trenérem mělo nabitý program plný míčových her,  rozcviček, relaxačních cvičení, soutěží a jízd na koni. Díky vstřícnosti vedení zbůchovského areálu bylo šest (vlastně jen pět) dní velmi dobrým teambuildingovým cvičením. Počasí přálo a k žádným zraněním nedošlo. Doprava, bydlení a stravování byly podle účastníků OK. Spolu s námi měli své soustředění i vozíčkáři s novou trenérkou Kačkou Urbanovou. Věřmě, že se letní příprava projeví na zlepšeném výkonu našich mladých hráčů alespoň v první části nadcházející sezóny.

 

«»

↑ nahoru

Juniorky Aritmy potřetí v řadě mistryněmi republiky.

12. dubna 2009 ARITMA JUNIOŘI
Juniorky Aritmy potřetí v řadě mistryněmi republiky.

Družstvo Aritmy Praha 3, juniorky Anna Kubešková, Tereza Plíšková, Veronika Herdová a Eliška Jalovcová spolu s kouči Karlem Kubeškou a Luisou Illkovou se stalo již potřetí za sebou mistrem ČR v curlingu juniorek. Dívky tím potvrdily svou pozici v českém curlingu, když tím doplnily bilanci svých letošních úspěchů (stříbro na MČR dospělých, sedmé místo na MS juniorek). Všechny hráčky tím získaly pozici v širším reprezentačním výběru, který pod vedením koučů a asistentů bude připravovat tým pro účast na MS juniorů ve švýcarském Flimsu v roce 2010.

 

«»

↑ nahoru

Tradiční juniorský turnaj v Thunu

1. prosince 2008 JUNIOŘI Thun 2008
Tradiční juniorský turnaj v Thunu

Poslední víkend v listopadu je pro juniorské reprezentace již tradičně ve znamení třídenního přípravného turnaje v malebném švýcarském městečku Thun. Loňský turnaj byl úspěšný pro dívčí výběr, letošní dopadl lépe pro chlapce. Děvčata (Kubešková, Klímová, Plíšková, Jalovcová, Strnadová, kouč Candra) se neprobojovala do čtvrtfinále a po těsné a trochu nešťastné prohře s Francouzi už jen odchodila závěrečné utkání. Reprezentace chlapců (Chaloupek, Klíma, Paul, Jirounek, Deyl, kouč Kubeška) měla komplikaci v podobě zdravotních obtíží Lukáše Klímy, který nakonec nemohl nastoupit k žádnému zápasu, ale přesto postoupila do čtvrtfinále, kde dvě prohry a jedna výhra znamenaly nakonec sedmé místo. Úspěšný turnaj odehrálo družstvo Savony 5, které skončilo celkově čtvrté. Oba reprezentační týmy zvládly turnaj dobře, ale ještě je v přípravě na evropskou kvalifikaci čeká pokračování tréninkového procesu se zaměřením na konkrétní herní situace. Ve finále podlehli Němci Švýcarům.

 

«»

↑ nahoru

České juniorské týmy v Zugu

17. listopadu 2008 JUNIOŘI Zug 2008
České juniorské týmy v Zugu

 Oba reprezentační týmy juniorů byly k vidění na turnaji v Zugu. Dívky (Kubešková, Klímová, Plíšková, Jalovcová, Strnadová) si vedly skvěle a obsadily konečné čtvrté místo a jako jediné sebraly bod pozdějšímu vítězi. Chlapci (Chaloupek, Klíma, Paul, Jirounek a Deyl) skončili patnáctí s jednou výhrou a třemi prohrami. Hned první zápas byl opravdovou prověrkou schopností našeho družstva, protože soupeřem byl známý švýcarský tým pod vedením skipa Attingera. Dobrý začátek a špatný konec, to je ve stručnosti popis tohoto zápasu. Velmi dobrá organizace tohoto turnaje a bezproblémový průběh byly dobrým vstupem do soutěžní části přípravy českých juniorských týmů.

 

«»

↑ nahoru